Екскурзия до остров Санторини и Атина с автобус с тръгване от Стара Загора

ПЪРВИ ДЕН
Тръгване от съответния град към Атина. Преминаване на гръцко-българската граница. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. Следобед – възможност за панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език. Ще видим Арката на Адриан – Триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от IV век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола.
Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от Бронзовата епоха до Римския и Византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Курортът се намира на десетина километра от столицата на острова Фира. Привлича с дългия си красив плаж, покрит с черен пясък и с впечатляващата гледка на излизащата от морето скала, наречена Меса Воуно.
Вечерта, по желание, е организирана разходка до поразително красивия град Имеровигли. Построено на най-високата точка на калдерата, градчето често е наричано Балконът на Егейско море. Белите му къщи, накацали по ръба на скалите привличат погледа още далеч в морето, а залезът на слънцето ги оцветява в златисто и оранжево. Тръгва се в 17:30 часа, продължителността на разходката е около 3 часа.
Връщане в Камари. По желание – посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на Санторини. При тази екскурзия ще посетите столицата Фира и селищата Ия, Фиростефани и Пиргос, както и една от забележителностите на острова – Червения плаж (продължителност 8 часа).
Фира е най-голямото населено място на Санторини, има весел и оживен живот, посреща множество туристи. Част от улиците са забранени за превозни средства, защото са очарователно тесни, затова остава място за магазини, ресторантчета, кафенета, предлагащи главозамайващ изглед към калдерата.
Фиростефани се намира между столицата Фира и Имеровигли и предлага най-смайващата гледка към вулкана. Това е и скъпата част на острова, като тук са събрани луксозни вили и сгради. Пиргос от своя страна се намира във вътрешната част на Санторини и е построено върху хълм, което дава възможност за смайваща гледка към калдерата и голяма част от острова. Можете да разгледате и останките от старата венецианска крепост, която в миналото е бранила селището. Червеният плаж наистина събужда въображението. Намира се в подножието на червеникави скали, като пясъкът по плажа е в същия цвят. Селцето Ия е толкова известно на туристите и толкова посещавано, че мнозина мислят, че всъщност то е столицата на острова. Уникалната атмосфера, създадена от снежнобелите и многоцветни къщи на Ия, тесните улички, църкви, кафенета, ресторанти и многото магазини за сувенири се помни дълго. Както и една от най-големите атракции на острова – залеза на слънцето.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание – екскурзия с корабче до застиналия вулкан Неа Камени и горещите извори. Ще отидем до върха на калдерата, където ще видим кратерите и ще научите интересни факти за вулкана. Палеа Камени – горещите извори, ще можете да плувате до тях. Усещането как водата се стопля с всеки следващ замах е поразително. За тази екскурзия е препоръчително да си носите удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Връщане в хотела. Свободно време. Следобед по желание – посещение на традиционна местна винарна (цената включва транспорт до винарната, дегустация на 3 вида вина с подходящи мезета и разходка из винарната, съпроводена от информация за историята и технологията на винопроизводството).
След тази вълнуваща разходка в света на виното и вонопроизводството, се насочваме към столицата Фира, която вечер с многобройните си светлини е още по-вълнуваща. Свободно време за разходка и за посрещане на залеза.
Връщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН
Пристигане в България.

 • 18.05.2020 г.
 • 12.10.2020 г.
Град на отпътуване
Час
Място
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Шумен 15:30 часа автогара
569 лв.
599 лв.
Търговище 16:15 часа автогара
569 лв.
599 лв.
Котел 18:00 часа автогара
549 лв.
579 лв.
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко – Дамарски мост
539 лв.
569 лв.
Нова Загора 20:00 часа спирката след кръговото
539 лв.
569 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара
539 лв.
569 лв.
Чирпан 21:00 часа централна спирка посока София
539 лв.
569 лв.
Пловдив 22:00 часа ШЕЛ на магистралата
519 лв.
549 лв.
София 00:30 часа Централна автогара, сектор паркинг
499 лв.
529 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
 • Една нощувка със закуска в Атина хотел 2/3 * (хотел Oscar или подобен);
 • Три нощувки със закуски на о-в Санторини – в/ около селището Камари, хотел 2/3 * (Levante Beach или подобен) ;
 • Фериботни билети и пристанищни такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД „Армеец“ (с доплащане за лица над 70 г.);
 • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.;
 • Допълнителните екскурзии;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години – 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер
 • Една нощувка със закуска в Атина хотел 2/3 * (хотел Oscar или подобен);
 • Три нощувки със закуски на о-в Санторини – в/ около селището Камари, хотел 2/3 * (Levante Beach или подобен) ;
 • Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език

Цена: 19,60 лв. (10 евро), без включен билет за Акропола – 29,40 лв. (15 евро).

 • Гръцка вечер с традиционни танци, с програма и жива музика с богато меню и неограничено количество на местно вино.

Цена: 58,80 лв. (30 евро).

 • Екскурзия до Вулкана и горещите извори

Тази екскурзия с корабче ще ви отведе до вулканичните островчета Неа Камени и Палеа Камени – където се намират горещите извори. Ще чуете увлекателен разказ за вулкана и образуването на калдерата и ще се разходите до самия ръб на кратера. Подгответе си удобни обувки, вземете си слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.
Цена: 54, 88 лв. (28 евро), за деца до 12 години – 27,44 лв. В цената са включени фериботни такси и трансфер до и от пристанището. Входна такса за Вулкана 4,90 лв. (5 евро).

 • Еднодневна екскурзия „Приказния Санторини”

Ден, посветен на едни от най-интересните места на о-в Санторини. Ще посетите столицата Фира, селцата Ия и Фиростефани, старата столица на острова град Пиргос и уникалния Червен плаж. Вълнуваща обиколка по романтичните тесни улички, между белите къщи в цикладската строителна традиция, спирки за да се насладите на невероятната гледка към морето, острова и вулкана. И в края на този наситен с емоции ден ще от Ия ще наблюдавате един от най-красивите залези на света.
Продължителност: 8 часа.
Цена: 39,20 лв. (20 евро), за деца до 12 години – 19,80 лв. (10 евро)

 • Екскурзия до Имеровигли

Наричат неземно красивия град Имеровигли „Балконът на Егейско море”, защото е построен на най-високата точка на калдерата на о-в Санторини. Белите му къщи, накацали по ръба на скалите привличат погледа още далеч в морето, а залезът на слънцето ги оцветява в златисто и оранжево.
Тръгва се в 17:30 часа. Продължителност 3 часа.
Цена: 19,80 лв. (10 евро).

 • Посещение на винарна–музей и нощна Фира

Winery–Wine Museum – Koutsoyannopoulos е сред най-известните винарни в света, а Музеят е единственият подземен музей на виното, намира се на 8 метра под земята и е оформен като лабиринт. Сред неговите криволици ще разберете за историята на виното и винопроизводството на остров Санторини от 1660 г. до 1970 г. Ентусиазмът и средствата за създаването на тази експозиция са изцяло на собствениците, като е използван изцяло ръчен труд, без тежки строителни и земекопни машини. Още от портата ще ви посрещне прекрасен зелен двор, пълен с цветя, дъбови бъчви и древни съоръжения за събиране и обработка на гроздето. Всички експонати, които видите в музея са автентични, някои – много редки. Обиколката приключва в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, след което ще имате възможност да дегустирате три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес.
Цена: 29,40 лв. (15 евро), в цената е включен билет за Музея на виното

ВАЖНО:

 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.

Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

ВНИМАНИЕ!
При нощувка в Гърция се налага държавен данък, който се заплаща от госта на рецепция при пристигане.

 • 5-звездни хотели – 4 евро на вечер на стая;
 • 4-звездни хотели – 3 евро на вечер на стая;
 • 3-звездни хотели – 1.50 евро на вечер на стая;
 • 2,1-звездни хотели и апартаменти – 0.50 евро на вечер на стая.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при група от минимум 35 човека.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ:
Използвайки формата за контакти Вие декларирате, че сте прочели и сте съгласни с Политиката за поверителност на Адвенчър плюс ЕООД

 
 
 
 
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.