×

Внимание

The form #1 does not exist or it is not published.

Исландия

ЕкскурзияИсландия – водопади, гейзери и елфи

 

5дни/4 нощувки

Дати:

04.09.2019 – 08.09.2019

 

Обгърната в мистикатанасевернитенароди, Исландия е еднаотнай-интереснитестрани в света.

Земяналедници, глетчери, термалниизвори, бълбукащикалниезера, вулканичникратери, изригващигейзери, вулкани, впечатляващиводопади и разбирасемагиятанаСевернотосияние.

НеземниятпейзажнаИсландияседопълваотдружелюбнитеисландци и странноточувството, честе в детскаприказказатролове и елфи.  И товане е шега.  Акосевъзползватеотнашатаофертазаекскурзия в Исландия, щепосетитеединственатастрана в света, коятозабранявастроежи и променямагистрали и пътищазаради … селищанаелфи. Датукнаистинасаобсебениотмалкитехора и всичкивярват в тях. МожебизащотоИсландия е наистинавълшебнастрана.

Севeрносияние, термалнигейзери, черниплажове… Това е самочастотприказнатаИсландия. Тукнавсякакрачкаимакакводазапечататенаснимка, данаучитеинтересналегенда, коятопоследаразкажетенаприятели в някоязимнанощ.

Исландия е страна, къмкоято е невъзможнодаостанетебезразлични. И макарче в преводиметоозначава “Леденаземя” тук е пълносъсзеленина, а уникалнатаприрода, хора, история и забележителности, щеоставят у вастопълспоменоттазисевернастрана.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1:София - Рейкявик

ПолетиСофия – Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотела. Възможностзаразходка и вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 2:Златен триъгълник

Закуска. Целодневнаекскурзиядот.нар. Златенкръг – панораменмаршрут, койторазкриваедниотнай-емблематичнитеприроднифеноменинаИсландия.

Ще започнем с посещение на кратера Керид /Kerid/. Кратерът е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години.

 

Следващата ни спирка е гейзерът Гейсир /Geysir/ - най-известниятгейзер, далименавсичкигорещиизворинапланетата - всеобщоназваниезагорещизвор, изхвърлящнагореводитеси и Строкур/Strokkur/, коитоизхвърлятгорещавода и паранависочинаотоколо 25 м през 5 минути и саедниотнай-сниманитеприроднизабележителности в Европа.

Ще се насладим най-известения и невероятно красив водопадГълфос /Gullfoss/. Името му буквално означава Златният водопад. Висок е около 32 метра и е на няколко нива.

 

Ще седнем да обядваме в известната доматена ферма Friðheimar farm, която произвежда около 70% от всички домати в Исландия.

Последната ни спирка за днес е националният парк Тингветлир /Thingvellir/. Само тук може да се види голяматапукнатина в земнатаповърхност, кояторазделясеверноамериканската и евразийскататектонска плоча.

 

Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

ДЕН 3:Живопосното южно крайбрежие и обиколка на ледник

Закуска. ЦелодневнаекскурзияпоживописнотоюжнокрайбрежиенаИсландия. ЩесеотправимкъмводопадаСкогафос /Skogafoss/. С около 60 метрависочина и 25 метраширина, катопрезслънчевитедниобразуваяркадъга. Легендитеразказват, чепървиятзаселникнавикинг в района е скрилсъкровището в пещератазадкаскадата.

 

Щеспрем и заразходкапокрасивияплаж в Рейнисфяра /Reynisfjara/ - най-известният плаж в Исландия е доста труден за произасяне и също така е доста труден за възприемане, тъй като красотата му е извън нашите човешки представи. Черен пясък, величествени базалтови колони, извисяващи се самотно в морето, поривист студен вятър и огромни вълни. Иконичната скала от базалтови колони, приличащи на стъпаловидна пирамида,  е наречена Халсанеф и е зашеметяваща.

 

Следващата ниспирка е невероятниятледникSólheimajökull. Тойщевиочарова с причудливитесиледениформации, коитосестопяватпрезвсякаизминалагодина.

 

Последната ни спирка е водопада Селяландсфос /Seljalandsfoss/,който е единотнай-красивитеводопадинаИсландия.С височинасъщооколо 60 метраСеляландсфоспредставляванаистинанеземнагледка. Той е единственият известен водопад по рода си,при който е възможно да се ходи зад него.

 

Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 4:Рейкявик

Закуска. Туристическаобиколка в центъранаРейкявик, напомнящлабиринтоттесниуличкисъсстаридървеникъщи, църкватаХатлгримскиркя, Университетскияквартал, културнияцентър Nordic Hоuse, Националниямузей, Кметството, езеротоТьорнин, Лутеранскатакатедрала, Парламента, пристанището, концертнатазалаHarpa, сградатаPerlan /Перлата/, забележителнасъссвоястъкленкупол и невероятнатагледка, коятосеоткриваотнейнататераса.

 

Следобед, възможностзанаблюдениенакитове /срещудопълнителнозаплащане/ - щесекачитенаспециалентуристическикорабзанаблюдениенакитове. Отекипажанакорабащенаучитеинтереснифактизаразличнитевидовекитове и морскиптици, коитосеочаквадавидите.

и/или

посещениенаСиняталагуна /срещудопълнителнозаплащане/ - геотермалниятрайнаИсландия е наречентаказарадиуникалниясицвят, полученприрядкакомбинацияотсладка и морскавода.

 

Пожеланиеразходка и вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 5:Рейкявик - София

Трансфердо летището и полетзаСофия.

 

В ценатасавключени:

 • ПолетиСофия – Рейкявик - София
 • Летищнитакси
 • Ръченбагаж с размер 40 x 30 x 20 см.
 • 4 нощувкисъсзакуска в хотел 4*
 • Застраховка "Здравнапомощприпътуване в чужбина"
 • Всичкитрансферипопрограмата
 • Водачнабългарскиезик

 

В ценатанесавключени:

 • Чекиранбагажот 20 кг.
 • Наблюдениенакитове – 110 еврозавъзрастни и 54 еврозадеца и младежидо 11 г.
 • Синяталагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро

Дати и Цени:

04.09.2019 – 08.09.2019 – 1 350 евро


Хотел:
Цениначовек в евронабазанастаняване в двойнастая.

Настаняване в единичнастаяседоплаща.

 

Хотел в Рейкявик

Цена

Hotel Island 4*

илиподобен

1 350 евро

 

Допълнителниекскурзии:

 • Наблюдениенакитове – 110 еврозавъзрастни и 54 еврозадеца и младежидо 11 г.
 • Синяталагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро

 

Допълнителниинформация:

 • Забележка – Прилошиметеорологичниусловияилидругифорсмажорниобстоятелствапрограматаможедапретърпипромяна в реданапровеждане!
 • Приналичиенапромянаналетищнитетаксиценатащебъдеактуализирана
 • Нямазадължителниимунизации и другиздравниизисквания
 • Ценатанахотелите е набазачовек в двойнастая. Самостоятелнонастаняване в стаяседоплаща

 

 

 

 

 

Търсене

Контакти

 Стара Загора 6000 
  ул. Христо Ботев 52
 Виж на карта
042 925354
0883 660030; 0888522205
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
adventureplus.bg

РАБОТНО ВРЕМЕ:

пон.-петък - 10:00 - 18:00

© 2017 - Адвенчър плюс. Уеб дизайн от CreateDesigns